lørdag 1. desember 2007

Veke 48

Johannes i BergenDette har vi gjort denne uken!
Tirsdag 27/11-07.
Vi var som vanlig delt inn i fordypningsgruppene bratt og jakt og fiske.

Jakt og fiske gruppen startet dagen med å lage en gapahuk/glugge som de seinere skal bruke under andejakt.
Etter lunsj var de på datarommet og besøkte følgende internettsider: www.nina.no www.dirnat.no og www.fylkesmannen.no.

Bratt gruppen startet dagen med litt repetisjon av knuter og klatre seler. Deretter tørrtrente vi på sikring. Vi leste i klatreblader der vi skulle se om vi fant noe vi kunne lære vekk, eller noe vi ikke forsto.
Etter lunsj var vi i gymsalen og trente på å sikre og klatre på led. På slutten av dagen hadde vi litt buldring, hvor vi blant annet lærte en god måte å varme opp på, og hvordan lage ruter for andre.

Onsdag 28/11-07:
I dag var hele klasse 2V i Fantofthallen i Bergen for å klatre. De som følte seg noen lunde trygg på klatring og sikring på led startet å trene mer på dette. Mens de andre fikk først en litt repetisjon på sikkerhet om klatring, og på sikring, klipping og klatring på led. De klatret litt med topp-tau, før de også øvde seg på klatring og sikring på led.
Etter lunsj skulle vi trene litt på fall. Det var noen som syntes det var litt skummelt, men alle klarte seg fint gjennom dagen.

Torsdag 29/11-07:
Klassen ble delt inn i 2 der ene gruppen hadde om hest. de lærte om kløving av hest, forskjellige kløvsaler og om bruksområde for kløving. de så en film om kløving, før de fikk prøve det ut på hesten.

Den andre gruppen hadde maskinteknikk med Asbjørn. Der lærte vi litt om bilbatterier, måling av batterivæske, startkabler og om hydraulikk. Vi lærte å måle spenningen i batteriene, og vi lærte litt om frontlykter og lyspæren på den. Vi fikk så i oppgave å skifte ut et deksel på et lys på en av skolens traktorer, noe som førte til at sikringen gikk og traktoren begynte å brenne. Asbjørn hadde sprayet brannfarlig bremserens inn i sikringsboksen, der en av sikringene gikk like etterpå og utløste brannen. Så vi lærte også litt om brannslukking før dagen var omme.

Ingen kommentarer: